ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Από εμάς μπορείτε να προμηθευτείτε καρπό-φρούτο, φύλλο για ζωοτροφή καθώς και φύλλο για φυτώριο.  Για αναλυτικότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας. 
From us you can supply the fruit , leaf perfect for animal food and leaf for planting . For extra info please contact us. 
ΚΑΡΠΟΣ-ΦΡΟΥΤΟ



Ένα από τα φρούτα αυτά που παρ όλη τη γεωγραφική του εξάπλωση στη λεκάνη της Μεσογείου από τον 16ο κιόλας αιώνα, μόλις τα τελευταία χρόνια προσέλκυσε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και των εταιρειών παραγωγής συστατικών για τη βιομηχανία τροφίμων και όχι μόνο, είναι το γνωστό σε όλους φραγκόσυκο με την απαλά γλυκιά γεύση του και το υπέροχο χρώμα.
Επιστημονικές δημοσιεύσεις από το 1998 αναφέρουν την υψηλή περιεκτικότητά του σε βεταλαϊνες που είναι υπεύθυνες για το χρώμα των φρούτων, με κυριότερες από αυτή την ομάδα η ινδικα ξανθίνη και αφορούν στις διουρητικές του κυρίως ιδιότητες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα και από σχετική κλινική μελέτη. Επιπλέον αυτού, αναφέρεται τόσο η αντιοξειδωτική του δράση καθώς επίσης και η συνεισφορά του στη διαχείριση του βάρους. O καρπός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγώγη διάφορων τελικών προιόντων όπως (Τσάι – Αφέψημα) Φρούτο Μαρμελάδα Χυμός Λικέρ Ρακί Σαπούνι – Σαμπουάν Ψωμί Παγωτό Σαλάτες Τουρσί Αλεύρι Γλυκό του Κουταλιού Ζελέ – Καραμέλες

ΦΥΛΛΟ -ΖΩΟΤΡΟΦΗ
 οι ζωοτροφές που εισάγονται κοστίζουν μια περιουσία για τον κτηνοτρόφο και φυσικά αυξάνουν το κόστος παραγωγής επίσης σε πολλές χώρες του κόσμου το Μεξικό, την Τυνησία, το Μαρόκο, την Αργεντινή, την Αμερική, τη Σικελία, σε περιοχές με ξηρασία που έχουν αναπτυγμένη παραγωγή με μοσχάρια και αιγοπρόβατα, τα ζώα ταΐζονται με ζωοτροφές φτιαγμένες από φραγκόσυκο.Ειδικά για το θέμα των ζωοτροφών στο γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών όπου έγιναν αναλύσεις και τα αποτέλεσμα λένε ότι τα φύλλα φραγκοσυκιάς είναι αντίστοιχα με τις ζωοτροφές από καλαμπόκι ενώ υπάρχει έτοιμη και μελέτη για ζωοτροφή από φύλλα ελιάς και ενδεχόμενη πρόσμιξη με το φραγκόσυκο, πιθανότατα και αλόης. Το φραγκόσυκο μπορεί να αντέξει στη ξηρασία επειδή η απόδοση μετατροπής της είναι μεγαλύτερη από C3 χόρτα και C4 πλατύφυλλα. Η βιομάζα ανά μονάδα ύδατος είναι κατά μέσο όρο περίπου 3 φορές μεγαλύτερη από C4 φυτά και 5 φορές υψηλότερη από C3 φυτά. Σε ιδανικές συνθήκες τα διάφορα είδη φυτών μπορεί να παράγουν παρόμοιες ποσότητες ξηράς ουσίας ανά μονάδα επιφάνειας, αλλά κάτω από άνυδρες ή ημιάνυδρες συνθήκες τα φραγκόσυκα (CAM) φυτά είναι ανώτερη από C3 και C4.

ΦΥΛΛΟ-ΦΥΤΩΡΙΟ
Το φυτό είναι ευπροσάρμοστο στις διαφορετικές συνθήκες εδάφους. Τα κατάλληλα εδάφη για καλλιέργεια είναι τα ελαφρά εδάφη και τα χονδροειδή χωρίς υπεράρδρευση. Η ανάπτυξή της σε βραχώδη εδάφη επιτυγχάνεται χάριν του ισχυρού συστήματος ριζών το οποίο διαθέτει και σιγά – σιγά προκαλεί διάσπαση και αποσάθρωση αυτών. Το δυνατό ριζικό «οπλικό» σύστημα ίσως είναι μία από τις αιτίες ένεκεν των οποίων η φραγκοσυκιά δείχνει προτίμηση  και σε, πρόποδες λοφίσκων, πετρώδεις εκτάσεις, ή επικλινή εδάφη παρά στους κάμπους. Ένας άλλος λόγος που συνηγορεί σ’ αυτήν την ιδιόρρυθμη προτίμηση, είναι το γεγονός ότι φοβάται την ασφυξία των ριζών η οποία προέρχεται από άφθονα ή στάσιμα νερά.

Είναι φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία και προσπαθεί να αποθηκεύει νερό στους ιστούς του όταν  το βρίσκει, για τις δύσκολες ημέρες που συχνά έρχονται. Είναι αξιοσημείωτο πως και την υγρασία αξιοποιεί αφού την απορροφά και την μετατρέπει σε νερό στους ιστούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου